Blackjack Strategie BV

blackjack

Blackjack Strategie

Is het een kwestie van geluk, niet helemaal al blijft geluk natuurlijk een belangrijke factor tijdens het spelen van blackjack. Maar, doordat je zelf de beslissingen moet nemen, heeft een goede blackjack strategie direct invloed op de winkansen.

blackjack-strategie-table1

Reageer op de bank
Naast de blackjack strategieën die u kunt aanhouden op basis van je eigen hand, kan je ook een strategie op basis van de hand van de bank volgen. Met deze strategieën reageer je op de hand van de bank. De volgende tabel geeft aan welke acties je moet ondernemen bij kaarten van de bank, in combinatie met je eigen kaarten natuurlijk.

Er bestaan veel verschillende blackjack systemen waar je mee kunt werken. Natuurlijk is het aan jou wat het beste bij je past. Hieronder vind je een overzicht van de verschillende systemen.

Paroli Systeem

Hierbij pas je bij 13 of hoger.
Met het Paroli blackjack systeem verhoog je steeds de inzet als je wint. Bij verlies verlaag je elke keer de inzet, totdat je weer bij het oorspronkelijke startbedrag zit. Deze blijf je dan aanhouden totdat je weer wint. Bij dit systeem is het belangrijk dat je van tevoren uw maximale inzet vaststelt, zodat je niet te ver door gaat.

Parlay Systeem

Hierbij pas je bij 12 of hoger.
Dit blackjack systeem kan gezien worden als een piramide. Als je wint, wordt de nieuwe inzet je oude inzet, plus je winst. Er is hierbij geen eindpunt. Zo kun je een kleine inzet omzetten in grote winst. Echter, als je verliest, ben je alles kwijt.
1 – 2 – 3 – 6 Systeem

Je inzet wordt per ronde door deze getallenreeks bepaald: 1x, 3x, 2x en 6x.

Bij dit systeem zet u volgens een bepaald patroon uw geld in. Eerst zet je een bepaald bedrag in. Als je wint, zet je de volgende keer het oorspronkelijk bedrag 3x in. Vervolgens zet je het oorspronkelijke bedrag 2x in. Tot slot zet je 6x het oorspronkelijke bedrag in. Volgens dit systeem kan je maximaal vier keer op een rij winnen. Na deze vier keer begin je weer opnieuw met je inzet.

Martingale systeem

Als je verliest, verdubbel je de inzet van de laatste hand.
Het Martingale syteem is één van de bekendste blackjack systemen. Met dit systeem begin je met een inzet. Als je verliest, verdubbel je de vorige inzet. Verlies je weer, dan verdubbel je de inzet weer. Als je wint, begint je weer opnieuw met inzetten. Dankzij dit systeem maak je uiteindelijk altijd winst.

Labouchere systeem

Je inzet wordt de som van de buitenste twee getallen van een getallenreeks.

Het Labouchere blackjack systeem werkt met een getallenreeks die je zelf van tevoren vaststelt. Bij dit systeem moet je de volgende stappen doorlopen:

  • Voordat je begint, schrijf je een willekeurige getallenreeks op, bijvoorbeeld 1,3,7,2,3.
  • De eerste inzet wordt de som van de twee buitenste getallen (1+3=4).
  • Verlies je de eerste inzet? Dan voeg je het verloren getal aan de getallenreeks toe (1,3,7,2,3,4). De volgende inzet wordt weer de som van de buitenste getallen (1+4=5).
  • Wint je de tweede inzet? Dan streep je de buitenste getallen weg (3,7,2,3). De volgende inzet wordt weer de som van de buitenste getallen (3+3=6).

Het gemakkelijkste is om hierbij een Blackjack strategiekaart te gebruiken.

blackjack-strategie-table12

S staat voor STAND (geen extra speelkaarten meer nemen)
H staat voor HIT (Extra speelkaart nemen)

D staat voor DOUBLE (Verdubbelen)

P staat voor SPLIT (de speelkaarten splitsen)


Stand – Passen
Je kunt ervoor kiezen om niet meer verder te spelen. Dit moet je altijd doen als je twee kaarten van waarde 10 in je hand hebt. Ook raden wij deze strategie aan bij kaartwaarden van 17 en als je een aas en een 8 in de hand hebt.

Hit
Als je een hand met een lage waarde hebt, is het aan te raden om een extra kaart te vragen. Doe dit altijd als je maar 8 punten hebt. Ook als de bank hoge kaarten in de hand heeft, is deze strategie erg nuttig.

Double
Je kunt ervoor kiezen om de inzet te verdubbelen. Je ontvangt dan een extra kaart, maar je moet hierna gedwongen passen. Dit kan je het beste doen als je tien of elf punten hebt.

Splitsen
Als je twee dezelfde getallen krijgt, kan je de kaarten splitsen. Dit betekent dat je kansen worden verdubbeld. In de strategiekaart is te zien dat vijven en tienen nooit gesplitst worden en azen en achten altijd. Tweeën, drieën, zevens en negens kunt je het beste vrijwel altijd splitsen.