Spelregels BV

blackjack

Spelregels Blackjack

Blackjack is een zeer populair kaartspel waarvan de oorsprong vermoedelijk ligt in 16e-eeuws Frankrijk. Blackjack wordt ook wel “Eenentwintigen” genoemd.
Het doel van het spel is een hoger puntentotaal dan de bank te behalen zonder een totaal van 21 te overschrijden.

Beginnen met Spelen

spelers plaatsen hun inzet in het midden van de box voor hun plaats aan de speeltafel. Iedere speler krijgt aanvankelijk twee open kaarten van de dealer. De dealer zelf krijgt eveneens 1 open kaart.

Kaartwaarden

  • Heer, Vrouw, Boer zijn ieder 10 punten.
  • Aas is 1 of 11 punten.
  • De kaarten 2 t/m 10 hebben hun normale puntwaarde.
blackjack-regelkaart1

Score Verloop

Indien de eerste twee kaarten van een speler een Aas en een kaart met een waarde van 10 zijn, heeft deze speler een Blackjack. De speler ontvangt 1 maal zijn inzet , tenzij de bank ook een Blackjack heeft – in dit geval is er sprake van een ‘push’ of ‘stand off’ (inzet wordt noch ingenomen noch uitbetaald).
Alle andere winnende handen worden één maal uitbetaald (1 tegen 1).

Een Blackjack verslaat een puntentotaal van ’21’. Bijvoorbeeld, een Aas en een kaart met de waarde van 10, verslaat een kaartenhand met een 10, 5 en 6. Ondanks dat beide handen een totaal van 21 punten hebben, wint de Blackjack.

blackjack-regelkaart2

Een Speler zonder Blackjack kan extra kaarten vragen in de poging zo dicht mogelijk bij 21 te komen, zonder een totaal van 21 te overschrijden.

Een Speler kan op ieder gewenst moment passen of om een extra kaart vragen, mits het puntentotaal kleiner is dan 21. Wordt een puntentotaal van 21 overschreden dan verliest de speler het spel en zijn inzet (‘bust’).

  • Dealer koopt bij 16 en stopt bij 17 punten
  • Gelijk verliest speler dient 1 punt meer te hebben als de dealer behalve bij 21 of black jack
  • Black Jack betaald 2x indien van dezelfde kleur, overige black jack combinaties 1x
  • Dubbelen alleen met de eerste 2 kaarten bij 9-10-11 punten, na dubbelen krijgt de speler nog 1 kaart
  • Splitsen alleen 2 gelijke kaarten, na splitsen dubbelen mogelijk, na dubbelen krijgt de speler nog 1 kaart
  • Ace’s kunnen 1x gesplitst worden, na splitsen krijgt de speler op iedere kaart nog 1 kaart, resplitsen van ace’s is niet mogelijk